У США помер відомий радянський співак з України
Категорія
Світ
Дата публікації

У США помер відомий радянський співак з України

У США помер відомий радянський співак з України
Джерело:  online.ua

У Нью-Йорку 2 травня помер відомий радянський співак Вадим Мулерман. Він пішов з життя у віці 79 років. Причиною смерті естрадного артиста, який першим виконав легендарну пісню "Трус не играет в хоккей", стало онкологічне захворювання.

Про смерть Вадима Мулермана повідомила його подруга Ніна Бродська на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UА.

Повідомляється, що Вадима Мулермана після смерті кремують, а його прах поховають на батьківщині в Харкові. Дружина артиста повідомила, що він дуже любив рідне місто, де почалися його життя і кар'єра. Там він поховав рідного брата, який також помер від онкології.

Нагадаємо, Вадим Мулерман народився в 1938 році в Харкові. Там він закінчив вокальне відділення місцевої консерваторії, після чого дебютував на естраді. Всерадянська слава до артиста прийшла в 1966 році після того, як на конкурсі артистів естради він виконав свою доленосну пісню "Король-победитель".

Найбільший успіх в кар'єрі Вадима Мулермана настав через кілька років після того, як він виконав пісню "Лада". Ця композиція стала шлягером - її, без перебільшення, тоді співала вся країна. Також на рахунку артиста є ще ряд хітів - "Как хорошо быть генералом", "Хотите - верьте, хотите - нет", "Я помню день", "Одна минута", "Запоздалая любовь" та інші.

В кінці 80-х років Вадим Мулерман був удостоєний звання Народного артиста РРФСР. Через кілька років він поїхав жити в США.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше в Сан-Франциско помер видатний філантроп Ларрі Харві, який був засновником одного з найбільш видовищних контркультурних фестивалів світу Burning Man.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?