Платна авторизація: ЄС змінює систему безвізового режиму
Категорія
Світ
Дата публікації

Платна авторизація: ЄС змінює систему безвізового режиму

Платна авторизація: ЄС змінює систему безвізового режиму

З 2021 року Євросоюз планує змінити систему контролю на своїх кордонах. Всім громадянам потрібно буде проходити платну авторізацію, вартість якої складе 7 євро, дітям до 12 років - безкоштовно.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Європейську правду.

Платна авторизація для безвізової поїздки в ЄС полягає в заповненні спеціальної анкети, в якій потрібно буде вказати свої дані. Після обробки даних людині буде видаватися дозвіл на в'їзд терміном на три роки.

Відзначається, що платна авторизація необхідна буде тільки для в'їзду в країни Шенгену. Вона буде включати в себе як стандартні питання - паспортні дані, рівень освіти, так і принципово нові - відвідування країн підвищеного терористичного ризику; країн, де вирують специфічні епідемії; здійснення кримінальних злочинів за останні 10 років, і якщо так - то в якій країні.

Видання підкреслює, що платна авторизація ніяк не пов'язана з українським безвізом. Цей проект розроблявся ще з 2016 року. В ЄС впевнені, що введення нової системи контролю не створить ніяких проблем для туристів, як і додаткова плата за її проходження в розмірі 7 євро.

Слід підкреслити, що на першому етапі цей проект буде запущений тільки в аеропортах і морських портах, тому на авто, автобусі і поїзді в країни ЄС можна буде в'їжджати без авторизації. Також відзначається, що нова авторизація не займе багато часу у туристів - дозвіл буде видаватися протягом хвилини після подачі заявки.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що одна з найбагатших країн світу ввела безвіз з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?