Командування ООС ввело нові правила в'їзду на Донбас: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування ООС ввело нові правила в'їзду на Донбас: з'явилися подробиці

Командування ООС ввело нові правила в'їзду на Донбас: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

30 квітня на Донбасі стартувала операція Об'єднаних сил, командування якої ввело нові правила в'їзду в ОРДЛО. На багато непідконтрольних території Донецької та Луганської областей доступ буде обмежений, але при цьому на КПВВ будуть зменшені перевірки громадян, які проживають в районах проведення операції.

Про це повідомив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UА.

Жебрівський підкреслив, що в'їзд на Донбас з введенням ООС буде диференційованим, тобто місцеві жителі, які зареєстровані на окупованих територіях, зможуть перетинати лінію розмежування безперешкодно, а ті, хто в даних пунктах не зареєстрований, зможе проїхати в ОРДЛО тільки за спеціальними перепустками.

Підставами на в'їзд на територію окупованого Донбасу є:

- проживання в районі проведення ООС або близьких родичів і членів сім'ї людини, яка в'їжджає в ОРДЛО, що підтверджується документами, виданими уповноваженими державними органами України;
- розташування в районі проведення ООС місця поховання близьких родичів або членів сім'ї;
- смерті близьких родичів або членів сім'ї в районі ООС;
- наявність права власності на об'єкти нерухомості в районі ООС;
- звільнення з місць позбавлення волі на підставі документа, що посвідчує особу.

Також керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації зазначив, що в рамках ООС "буде зменшено кількість блокпостів на території, контрольованій українською владою, що спростить проїзд в межах області". При цьому у в'їзді може бути відмовлено, якщо людина підозрюється в скоєнні кримінального злочину або при відсутності у неї документа, що посвідчує особу. В'їхати на територію окупованого Донбасу також буде не можна в зону "червоного" режиму, де проходять бойові дії. Вона буде визначатися командуванням ООС.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що командування ООС ввело "особливий порядок" на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?