У Німеччині почалося будівництво спірного "Північного потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині почалося будівництво спірного "Північного потоку-2"

У Німеччині почалося будівництво спірного "Північного потоку-2"

У німецькому Лубміні почалося будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на те, що ще не всі країни дали дозвіл. В "Газпромі" упевнені, що всі дозволи будуть отримані найближчим часом.

Про це повідомив представник Nord Stream, передає ONLINE.UА з посиланням на DW.

Відзначається, що у Лубміні будівельники почали викопувати котлован, будувати будинок техобслуговування і закладати фундамент для газової приймальній станції. Будівельні роботи охопили близько шести гектарів території, на якій планується побудувати спірний газопровід, по якому буде поставлятися російський газ в Європу в обхід України.

Слід зазначити, що Nord Stream ще не отримав дозволу на будівництво газопроводу від Данії, Швеції і Росії. Також в Німеччині екологічна організація Nabu подала позов до суду, вимагаючи анулювати виданий владою дозвіл на будівництво "Північного потоку-2".

У Nord Strea підкреслили, що не виключають відмови Копенгагену від будівництва російського газопроводу. У компанії розробляють альтернативні муршрути, щоб прокласти газопровід в обхід Данії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Данії вирішили відстоювати інтереси України по "Північному потоку-2", вимагаючи від Росії гарантій на продовження транзиту газу в Європу через українську територію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?