У Росії готують блокування ще одного популярного месенджера
Категорія
Технології
Дата публікації

У Росії готують блокування ще одного популярного месенджера

У Росії готують блокування ще одного популярного месенджера
Джерело:  tass.ru

Російська влада може заблокувати ще один популярний месенджер Viber, якщо творці сервісу не нададуть ФСБ ключі шифрування.

Про це заявив міністр зв'язку РФ Микола Нікіфоров в інтерв'ю ТАСС, передає ONLINE.UА.

Глава російського Мінкомзв'язку не виключає, що Росія може вжити таких же заходів проти Viber, під які потрапив Telegram. Він підкреслив, що у ФСБ є повноваження в частині подібних питань.

Раніше операційний директор компанії Viber Майк Шмилов коментував можливе блокування месенджера. Він відзначав, що команда Viber не може виконати вимоги ФСБ і надати російським спецслужбам ключі безпеки, так як функції сервісу захищені за допомогою наскрізного шифрування, яке передбачає зберігання ключів тільки на пристроях користувачів.

Подібну відповідь ФСБ раніше давали і в Telegram. Але, незважаючи на це, 13 квітня суд Москви постановив заблокувати месенджер на території РФ, правда, до сьогоднішнього дня зробити це так і не вдалося.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше стало відомо, що в Україні готують масштабне блокування сайтів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?