Росіяни масово просять притулку в США: названі рекордні цифри
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни масово просять притулку в США: названі рекордні цифри

Росіяни масово просять притулку в США: названі рекордні цифри
Джерело:  Radio Free Europe

За минулий 2017 рік понад 2,5 тисячі росіян попросили притулку в США. Цей показник став рекордним за останні 24 роки.

Дані про росіян, які попросили притулку в США в 2017 році, наводяться в статистиці Служби громадянства та імміграції США, передає ONLINE.UА з посиланням на "Радио Собода".

Відзначається, що за підсумками першої половини 2017 фінансового року, який завершується 30 вересня, американська влади отримала 2664 заявки від російських громадян на надання притулку. Цей показник майже на 40% вище в порівнянні з минулим роком, а також є рекордним за всю історію пострадянського періоду.

Видання відзначає, що більшість росіян, які хочуть отримати притулок в США, біжать з Росії в зв'язку з переслідуванням в формі сфабрикованої кримінальної справи і переслідуванням з політичних мотивів, пов'язаних з бізнесом. Нью-йоркські адвокати розповідають, що у них є російські клієнти, які просять притулку в США через те, що їх звинувачують в антиурядовій поведінці, так як вони не підтримують Путіна і його політику, а також спонсують діяльність опозиційних партій.

Також правозахисники відзначають, що збільшення числа росіян-втікачів пов'язано ще і з прийнятим в 2013 році законом про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин. Юристи підкреслюють, що неодноразово давали консультації росіянам про надання притулку в США, які є представниками ЛГБТ-спільнот з Чечні.

Видання підкреслює, що всього за 2017 рік у країнах Євросоюзу попросили притулку 12,6 тисяч росіян. Зокрема, в Німеччині заяви на притулку подали майже 5 тисяч громадян РФ, 90% з яких є етнічними чеченцями.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що відома російська актриса Аліка Смєхова назвала росіян рабами перед владою, яка давно втратила людське обличчя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?