Україна ввела нові санкції проти російських олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна ввела нові санкції проти російських олігархів

Україна ввела нові санкції проти російських олігархів
Джерело:  online.ua

Рада національної безпеки України підтримала введення санкцій проти російських бізнесменів, у відношенні яких раніше економічні обмеження були введені в США і ЄС. Зокрема, в новий список санкцій потрапив російський олігарх Олег Дерипаска, активи компаній якого на території України оцінюються майже в 200 млн доларів.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу РНБО.

Відзначається, що нові антиросійські санкції були введені в Україні з ініціативи СБУ, Кабміну і НБУ. Вони передбачають введення обмежувальних заходів проти російських олігархів та інших громадян РФ, які пов'язані з агресією Росії проти України. Відзначається, що нові санкції проти фізичних та юридичних осіб РФ введені строком на 3 роки, а щодо окремих осіб - безстроково.

Джерело, близьке до Кабінету міністрів України, повідомило "Інтерфакс-Україна", що Олега Дерипаску, який більше всіх російських олігархів постраждав від санкцій США, також включили в український список санкцій. За даними Єдиного держреєстру юросіб, він залишається кінцевим бенефіціаром ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" в Україні, якому належать 100% акцій цього підприємства.

В РНБО поки не оприлюднили повний список нових антиросійських санкцій і не назвали імен росіян, які в нього потрапили. При цьому раніше український глава Петро Порошенко заявляв про те, що Україна синхронізує санкції проти Росії з США, де раніше вели економічні обмеження у відношенні 36 бізнесменів і компаній з "кремлівського списку".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Дерипаска погодився на умови США заради пом'якшення санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?