Універсальна вакцина: створений унікальний препарат від усіх видів грипу
Категорія
Технології
Дата публікації

Універсальна вакцина: створений унікальний препарат від усіх видів грипу

Універсальна вакцина: створений унікальний препарат від усіх видів грипу
Джерело:  Hi-News

Вчені з США та Китаю створили універсальну вакцину, яка здатна надійно захищати від усіх видів сезонних вірусів. Зокрема мова йде про грип, від якого щорічно вмирають десятки тисяч людей, передає ONLINE.UA.

Нова вакцина від грипу заснована на штамах живого вірусу, а не мертвого, як у всіх попередніх препаратах, спрямованих на запобігання сезонних захворювань. Ці штами збуджують в організмі не тільки антитіла до клітин вірусу, але і Т-клітини імунітету, які є природними интерферонами організму.

Відзначається, що універсальна вакцина від грипу не робить ніякого несприятливого впливу на організм, тому що не заражає його клітинами вірусу. У неї при цьому включені найпотужніші штами грипу, які, як з'ясували вчені в ході дослідження, в більшій мірі провокують дію захисних інтерферонів.

Новий препарат від грипу вже успішно протестували на гризунах. У майбутньому експерти мають намір досліджувати його на людях. У разі успіху, ця вакцина стане найсильнішим і універсальнішим захистом від сезонних вірусів, після введення якої в організм відпаде необхідність у всіляких щепленнях від грипу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики зробили прорив у генетиці, розробивши новий ДНК-тест, що виявляє сотні захворювань у новонароджених дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?