Мені вдалося добитися арешту французької вілли Льовочкіна на три роки, - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мені вдалося добитися арешту французької вілли Льовочкіна на три роки, - Рабінович

Мені вдалося добитися арешту французької вілли Льовочкіна на три роки, - Рабінович
Джерело:  Гордон

Про те, що французький суд на три роки заарештував віллу одного з лідерів «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна, розташовану на Лазурному березі, повідомив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі на телеканалі NewsOne. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gordon.ua.

«Льовочкін купив собі за 2 млрд (грн, - прим. ред.) віллу на Лазурному березі і думав, що він буде там лежати і пузо чесати. Але мені вдалося домогтися того, що у нього забирають віллу. Три місяці на мене шукають компромат, але нічого знайти не можуть. Візьміть будь-якого президента: при Кучмі Льовочкін був помічником, при Ющенко - теж, при Януковичі - главою Адміністрації президента. І зараз він теж залишився при владі. Одні і ті ж особи багато років нами керують», - обурився парламентарій.

«В результаті наші нардепи написали до французького суду лист, що не може депутат відбирати награбоване, тому що депутат повинен іншим займатися. І що? Днями віллу заарештували на три роки. І цього Льовочкіна ще виселять з цього маєтку - це я обіцяю», - заявив нардеп.

«Я своїми діями доводжу, що я не такий, як вони. Я не був в політиці, не був пов'язаний з Януковичем. Мені було б соромно після того, як 26 років грабуєш країну, знову йти в політику. А їм не соромно. Я хочу жити в Україні, щоб мої діти і внуки росли в Україні, але в сильній, процвітаючій, мирній Україні», - резюмував політик.

Нагадаємо, раніше лідер партії «За життя» заявив, що допоміг французьким правоохоронцям накласти арешт на вілли Сергія Льовочкіна і його сестри Юлії, які знаходяться на Лазурному березі Франції, в бухті Середземного моря в курортному містечку Сен-Жан-Кап-Ферра. За попередніми підрахунками, загальна вартість нерухомості становить майже 2 млрд грн.

Відразу ж після арешту вілл Рабинович провів прес-конференцію в Києві, де закликав конфіскувати вілли на користь України і почати негайне розслідування цієї резонансної справи. Однак, за словами депутата, ні правової, ні юридичної оцінки цей факт досі не отримав. Більш того, Рабинович повідомляв, що ні правоохоронці, ні представники української влади навіть не поцікавилися у судових органів Франції деталями та перспективами цієї скандальної справи.

Тому пізніше лідеру партії «За життя» довелося продати свою задекларовану землю, щоб внести до французького суду заставу в 400 тис. Євро. В іншому випадку арешт з вілли Льовочкіна був би знятий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?