Кінець 23-річної дружби: Росія раптово вирішила відгородитися від Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Кінець 23-річної дружби: Росія раптово вирішила відгородитися від Білорусі

Кінець 23-річної дружби: Росія раптово вирішила відгородитися від Білорусі
Джерело:  belsat.eu

Російська влада ухвалила рішення створити прикордонні пункти огляду на відкритому кордоні Росії з Білоруссю. У Мінську різко відреагували на це рішення, назвав його порушенням двосторонніх угод, які були підписані ще 23 роки тому.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на "Белсат".

Відзначається, що на відкритому російсько-білоруському кордоні вже встановлені шлагбауми і пункти пропуску, на яких у громадян третіх країн будуть перевіряти паспорти. Прийнято рішення не пропускати через ці пункти пропуску іноземних громадян, навіть якщо вони мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Росії і Білорусі. Відтепер, усі автомобілісти з третіх країн можуть потрапити в Москву тільки в об'їзд - через Латвію, Естонію або Україну.

У Білорусії при цьому нагадують, що Росія в односторонньому порядку вирішила порушити договір між Мінськом і Москвою, який був підписаний 23 роки тому. Він передбачав повне скасування контролю над російсько-білоруським кордоном, який всі ці роки залишався прозорим.

"Головна проблема полягає в тому, що російська сторона, по-суті, відтворює повноцінну прикордонну інфраструктуру в порушення тих угод, які були підписані в рамках Радянської держави", - вважає політичний аналітик Арсеній Сивицький.

ФСБ РФ пред'являє ще більш жорсткі вимоги до пересікання російсько-білоруського кордону. У відомстві розцінюють як порушення кожен перетин кордону Росії з Білоруссю з використанням автомобільного і залізничного транспорту. Скасують обмеження тільки на період проведення чемпіонату світу з футболу, який в 2018 році буде проходити в Росії.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше в Польщі прийняли рішення побудувати паркан на кордоні з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?