Росія може заблокувати Керченську протоку для України
Категорія
Події
Дата публікації

Росія може заблокувати Керченську протоку для України

Росія може заблокувати Керченську протоку для України
Джерело:  online.ua

4 травня адмірал Ігор Кабаненко заявив, що морським частинам Держприкордонслужби України слід готуватися до різноманітних негативних сценаріїв аж до блокади з боку РФ проходу суден Керченською протокою у Маріуполь і Бердянськ.

Про це заявив адмірал запасу, екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Ігор Кабаненко, передає ONLINE.UA.

Він закликав відпрацювати заходи щодо супроводу звичайних суден військовими кораблями.  "Військові конвої можуть і не знадобитися, разом із тим, у певних умовах це може стати єдиним способом забезпечити безпеку морських комунікацій на стику двох морів",  – заявив він.

Кабаненко підкреслив, що у такому разі "будь-які заходи по затриманню або огляду суден конвою будуть кваліфікуватися як напад на військовий конвой, тобто акт агресії, з відповідними правами та обов'язками військових кораблів для її відбиття".

Він висловив впевненість, що патрульні катери класу Island могли б підсилити можливості ВМСУ, але "вони все ще не доставлені зі США".

Адмірал переконаний, що вирішення питань можливе лише при дотриманні міжнародного законодавства і притягненні винних в його порушенні до відповідальності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ФСБ Росії почала перехоплювати міжнародні судна, які прямують у порт Маріуполя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?