США відновлять Другий флот ВМС через загрозу з боку Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США відновлять Другий флот ВМС через загрозу з боку Росії

США відновлять Другий флот ВМС через загрозу з боку Росії
Джерело:  Reuters

У Військово-морських силах США повідомили про відновлення "Другого флоту", розформованого в 2011 році, через агресивність зі сторони Росії.

Як повідомляє Reuters, про це розповів очільник морських операцій США адмірал Джон Річардсон, передає ONLINE.UA.

"Наша стратегія національної безпеки ясно дає зрозуміти, що ми знову повернулися в епоху конкуренції світових держав у той час, як середовище безпеки продовжує ставати все більш викличним та складним", - заявив адмірал.

Другий флот буде здійснювати керівництво кораблями, літаками і наземними силами на Східному узбережжі США та в північній частині Атлантичного океану.

Команда флоту базуватиметься в Норфолку, штат Вірджинія, та для початку налічуватиме 15 працівників, а в подальшому зросте до 200 чоловік.

У 2011 році Другий флот розформували з міркувань економії і організаційної структури. Але з тих пір напруженість між США та РФ значно збільшилася.

В НАТО заявляють, що Росія збільшила військово-морські патрулі в Балтійському морі, Північній Атлантиці та Арктиці, а також поновила активність своїх підводних човнів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп бажає особисто спілкуватися з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?