В окупованому Криму засудили ще одного українського активіста
Категорія
Події
Дата публікації

В окупованому Криму засудили ще одного українського активіста

В окупованому Криму засудили ще одного українського активіста
Джерело:  online.ua

В окупованому Сімферополі засудили українця Ігоря Мовенко, якого російська влада звинуватила в екстремізмі. Українського активіста засудили до двох років перебування в колонії-поселенні.

Про це повідомила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца в соцмережі, передає ONLINE.UА.

Українська влада назвала вирок Мовенко політичним рішенням і пообіцяло опротестувати його. В українському МЗС висловили протест "рішенню" окупантського суду.

На даний момент Ігоря Мовенко етапують із СІЗО Сімферополя в колонію-поселення. Адвокат українця має намір оскаржити незаконний вирок.

"Мало того, що вкрали чужу землю, так ще й над людьми там знущаються! Нічого, все возвернется, і"камені з неба будуть", "Зауважте: працювати у окупантів дозволено до тих пір, поки не виявиться, що ти завдяки новій "батьківщині і вождю" заробив на велосипед, але "маєш нахабство" любити вкрадену у тебе Батьківщину! При гітлерівському "звільненні" того ж Криму німці такого простого робочого для початку попередили б та й відпустили б! Не те, що "братський народ"! ", - коментують українці вирок Мовенко.

Нагадаємо, Ігоря Мовенко співробітники ФСБ РФ затримали в кінці 2016 року. Його побили і відвезли прямо з робочого місця разом з комп'ютером за те, що він нібито публічно закликав до здійснення екстремістської діяльності в соцмережі.

Слід зазначити, що за кілька місяців до арешту Ігоря Мовенко жорстко побили в Севастополі за те, що на його велосипеді була наклейка українського батальйону "Азов". Тоді нападник на Мовенко представився співробітником поліції. Кримчанин намагався змусити окупантів порушити справу за фактом його побиття, але справу так і не відкрили.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що над осужденнним в анексованому Криму українським активістом Володимиром Балухом жорстко знущаються в СІЗО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?