В Україні прийняли несподіване рішення щодо участі спортсменів у змаганнях в Росії
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Україні прийняли несподіване рішення щодо участі спортсменів у змаганнях в Росії

В Україні прийняли несподіване рішення щодо участі спортсменів у змаганнях в Росії
Джерело:  online.ua

Українська влада скасувала заборону на участь українських спортсменів у змаганнях на території Росії.

Про це повідомив президент МОК Томас Бах, передає ONLINE.UА з посиланням на офіційний сайт міжнародної спортивної організації.

Томас Бах повідомив, що провів переговори з українською владою і переконав її припинити бойкот спортивних заходів в Росії, які заборонили відвідувати українським спортсменам. За словами глави МОК, організація вже отримала офіційне підтвердження влади України про скасування заборони.

"Ми повинні були розглянути питання про збільшення кількості країн, які вимагають бойкоту спортивних заходів з політичних мотивів. Деякі уряди зловживають спортом в своїх цілях. Це суперечить цінностям спорту та Олімпійських ігор, які налагоджують контакт між людьми і об'єднують їх, незалежно від політичних переконань. ці бойкоти суперечать нашим основним цінностям. Ми тут, щоб уважно стежити за цим і діяти", - додав Томас Бах.

Нагадаємо, заборона на участь в російських спортивних заходах діяла в Україні з 14 березня 2018 року. Її ініціатором став міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Після переговорів з МОК, в Україні анулювали даний указ, але Мінспорту заборонило фінансувати участь українських спортсменів в турнірах, які проводяться на території РФ.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше в Україні заборонили спортсменам брати участь в спортивних заходах в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?