НБУ повідомив, скільки Україна заробить на проведенні фіналу Ліги чемпіонів у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

НБУ повідомив, скільки Україна заробить на проведенні фіналу Ліги чемпіонів у Києві

НБУ повідомив, скільки Україна заробить на проведенні фіналу Ліги чемпіонів у Києві

В Нацбанку підрахували, що проведення у столиці фіналу Ліги чемпіонів не принесе особливої прибутку країні.

Як повідомляє УНІАН, про це йдеться в коментарі Національного банку України, передає ONLINE.UA.

У НБУ заявили, що подія не матиме великого впливу на український валютний ринок, інфляцію та зростання економіки, але в перспективі вона потенційно може сприяти зростанню напливу туристів.

"Приблизна кількість туристів, які приїдуть на фінал Ліги чемпіонів в Київ, складе 50-70 тисяч осіб. При цьому, за даними за другий квартал 2017 року, в середньому за місяць в Україну приїжджали 1,2 млн осіб", - сказано в коментарі.

В НБУ оцінили середній розмір добових витрат туриста на рівні 100-150 дол., а додаткові надходження на валютний ринок – в 15-20 млн дол.

"Враховуючи, що оборот міжбанківського ринку в середньому за день в квітні склав більше 200 млн дол. США, обсяги цієї додаткової пропозиції валюти істотного впливу на валютний ринок не вчинять. Така сума додаткових надходжень складе 1-1,5% від загального експорту послуг і 0,3-0,4% від експорту товарів та послуг у травні", - заявляють економісти.

Нагадаємо, 26 травня в Києві відбудеться фінал Ліги чемпіонів УЄФА між "Реалом" та "Ліверпулем".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  шокуючі ціни на житло в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів вразили футбольних фанів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?