НАСА запустило місію на Марс
Категорія
Технології
Дата публікації

НАСА запустило місію на Марс

НАСА запустило місію на Марс
Джерело:  online.ua

5 травня Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору запустило місію з вивчення глибинних шарів ґрунту і сейсмічної активності на Марсі.

Інформація з відео були опубліковані на офіційній сторінці НАСА у Twitter, передає ONLINE.UA.

"Зонд під назвою InSight був запущений із бази військово-повітряних сил Ванденберґ у Каліфорнії на ракеті Atlas 5", - сказано у повідомленні.

Місія вивчатиме внутрішні об’єкти планети. Сама назва апарату InSight розшифровується, як Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport — "Вивчення внутрішньої будови за допомогою сейсмологічних та геодезичних досліджень і переносу тепла".

Як зазначає НАСА, це перша місія, яка зосередиться переважно на вивченні Марсу зсередини.

"Отримані дані з формування Марса допоможуть нам краще зрозуміти, як створювалися і створюються інші скелясті планети, зокрема планета Земля", – зазначено у повідомленні .

НАСА хотіло запустити цю місію ще в 2016 році, але через технічні несправності рішення відклали. Тоді посадковий модуль InSight на Марсі мав пробурити свердловину для аналізу кори, мантії і ядра планети.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  NASA показало світу шокуюче відео з блакитним Сонцем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?