Я - президент миру, а не війни: Порошенко розповів про свою кар'єру і ставлення до грошей
Категорія
Політика
Дата публікації

Я - президент миру, а не війни: Порошенко розповів про свою кар'єру і ставлення до грошей

Я - президент миру, а не війни: Порошенко розповів про свою кар'єру і ставлення до грошей
Джерело:  Укрінформ

Український глава Петро Порошенко заявив, що він президент миру, а не війни, що він не любить гроші, а з усіма олігархічними кланами в Україні веде масштабну боротьбу.

Такі заяви Порошенко зробив в ході інтерв'ю німецькому виданню Focus, журналісти якого супроводжували українського гаранта під час його робочої поїздки по Україні, передає ONLINE.UА з посиланням на Укрінформ.

В ході інтерв'ю Порошенко розповів журналістам про свою політичну кар'єру. Він вважає, що за чотири роки війни йому вдалося досягти в економіці України більшого, ніж за попередні 25 років, що підтверджує і Світовий банк, і МВФ.

"Я - президент миру. Я мрію про мир. Ми прекрасно можемо розвивати свою країну, якби не війна. Ми втратили 25% свого промислового потенціалу на Донбасі. 6% нашого ВВП витрачаємо на військово-оборонну сферу. З боку Росії на нас поширене повне ембарго. Частка РФ в українському експорті скоротилася з 33% до 9%, тепер вона складається тільки з транзиту газу і продукції енергетичного комплексу. Ми у рейтингу Doing Business із місця 137 у 2013 році піднялися на позицію 76. Темпи економічного розвитку в цьому році очевидно зростуть на 3,5 відсотка. Покажіть мені ще країну, якій таке вдалося в умовах війни!",- пояснив Порошенко.

На провокаційне запитання про ставлення до грошей Порошенко категорично відповів, що не любить гроші, але при цьому вміє успішно вести бізнес.

"Я б сказав, що стараюся в бізнесі і роблю все можливе, як політик, адже від цього залежить майбутнє моєї великої нації. Якщо потрібно буде - готовий віддати за це своє життя", - підкреслив Порошенко.

При цьому Порошенко звернув увагу журналістів на те, що в Україні ведеться активна боротьба з олігархами і корупцією. Він також зазначив, що робить все можливе, щоб прискорити процес створення Антикорупційного суду в Україні.

"Я за останні чотири роки показав, що жоден олігарх не може розраховувати на привілеї. Навпаки мене атакують олігархи, чиї ЗМІ поширюють фейковий новини про мене",- додав Порошенко.

Також в ході інтерв'ю Порошенко розкрив деякі детялаі майбутньої зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. На цій зустрічі, за словами українського голови, головним питанням буде введення миротворців ООН на Донбас.

Як повідомляв ONLINE.UА, що Порошенко назвав головну стратегічну мету України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?