Безмитне ввезення товарів: США прийняли неприємне рішення по Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Безмитне ввезення товарів: США прийняли неприємне рішення по Україні

Безмитне ввезення товарів: США прийняли неприємне рішення по Україні
Джерело:  online.ua

Американська влада частково обмежила безмитне ввезення українських товарів в США. Під обмеження потрапили понад 150 видів товарів, в числі яких харчові продукти і електроприлади, товари деревообробної та легкої промисловості, машинобудування.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, передає ONLINE.UА.

У українському МЕРТ відзначили, що неприємне торгове рішення США по Україні було прийнято 26 квітня. На даний момент українська влада веде переговори з колегами з США, щоб знайти способи вирішення виниклої проблеми.

Відзначається, що зняття заборони з безмитного ввезення товарів з України в США багато в чому залежить від прийняття нового українського закону "Про організацію колективного управління", який передбачає встановлення в Україні ефективної та прозорої системи колективного управління майновими правами в сфері авторського права і суміжних прав. На даний момент його підтримала Верховна рада в першому читанні.

У МРЕТ підкреслили, що в США вважають, що офіційний Київ на сьогоднішній день недостатньо захищає інтелектуальну власність, а якщо вищеназваний закон буде прийнятий, то в Україні з'явиться прозорість в сфері авторського права.

Нагадаємо, раніше Україна могла ввозити понад 3,5 тисячі видів товарів на територію США на безмитних умовах.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Євросоюз ввів мита на імпорт української сталі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?