Росія - частина Європи: Макрон виступив за історичний діалог з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія - частина Європи: Макрон виступив за історичний діалог з Путіним

Росія - частина Європи: Макрон виступив за історичний діалог з Путіним
Джерело:  Journal du dimanche

Президент Франції Еммануель Макрон мріє про історичний діалог з російським главою Володимиром Путіним. Французький глава вважає Путіна сильним лідером, з яким потрібно вести стратегічні переговори, щоб "Росія не замкнулася сама в собі".

З такою заявою президент Франції виступив під час інтерв'ю виданню Journal du dimanche, передає ONLINE.UA.

"Володимир Путін мріє відновити велич Росії. Я можу це зрозуміти. Але для мене Росія - це Європа, навіть якщо в Росії майже ніколи не знали демократії, в якій ми живемо", - заявив Макрон.

Французький глава зазначив, що хотів би встановити з Путіним конструктивні відносини, але "без наївності". Він зазначив, що всій Європі потрібні і культурні, і геополітичні, і наукові зв'язки з РФ, щоб подолати всі кризи, які зачіпають весь світ.

У той же час Макрон підкреслив, що не потерпить з боку Росії втручання в демократію інших країн і буде оставатися непохитним в цих питаннях. При цьому він вважає, що вже зараз російська пропаганда знизила свою інтенсивність, що підтверджується донесенням деталей правдивого діалогу лідерів європейських країн щодо Сирії до сирійського режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Франція виступила за послаблення санкцій проти Росії, так як вони негативно відбиваються на виробництві багатьох європейських підприємств.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?