Росіяни влаштували ходу з прапорами ЛНР та ДНР у Лісабоні напередодні Євробачення: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни влаштували ходу з прапорами ЛНР та ДНР у Лісабоні напередодні Євробачення: опубліковані фото

Росіяни влаштували ходу з прапорами ЛНР та ДНР у Лісабоні напередодні Євробачення: опубліковані фото

Делегація з Росії перед відкриттям конкурсу Євробачення-2018 у Лісабоні пройшлася вулицями міста у рамках акції "Безсмертний полк" зі символікою проросійських бойовиків.

Про це Громадському радіо повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, який спостерігав за акцією, передає ONLINE.UA.

Учасники акції, окрім портретів нібито своїх родичів, які приймали участь у Другій світовій війні, несли і прапори України, Грузії, Білорусі та Росії.

Очолила ходу представниця РФ на пісенному конкурсі Юлія Самойлова. Українці, які проживають у Лісабоні, на акції з'явились у футболках із написами про Путіна.

"Ми пішли на акцію, аби зафіксувати, хто там є, яку використовує символіку і хто є організатором акції. На площі поруч з російськими прапорами були прапори «ДНР» і «ЛНР». У деяких учасників акції з прапорами України ми питали, чи дійсно вони є українцями. Вони сказали, що ні. Були також прапори Грузії. Чоловік, який тримав цей прапор, сказав, що він білорус. Були прапори інших країн, але люди, які їх несли, навряд чи були представниками тих країн", — повідомив Садоха.

За його словами, на акції були присутні більше 300 учасників. Серед них і португальські організації лівого спрямування.

Нагадаємо, громадська акція "Безсмертний полк" була заснована журналістами з РФ у 2012 році. Ідея полягає у тому, що під час ходи люди несуть фотографії своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Але з’являлася інформація, що людей примушують брати участь в акції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прихильники Навального мітингують у Росії проти путінського режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?