Явка на "виборах" в Криму: Чубаров назвав реальні цифри
Категорія
Політика
Дата публікації

Явка на "виборах" в Криму: Чубаров назвав реальні цифри

Явка на "виборах" в Криму: Чубаров назвав реальні цифри
Джерело:  online.ua

Рефат Чубаров спростував інформацію про явку в 92% в Криму під час виборів президента РФ, заявивши, що тільки 34% кримчан підтримували вибори, ще 8% прийшли, але зіпсували бюлетені.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив на своїй сторінці в Facebook з посиланням на дані ФСБ Росії, передає ONLINE.UA.

"На виборах у Криму були представники адміністрації президента РФ Володимира Путіна, які спостерігали за ходом російських президентських виборів. Так званий білий протокол з реальними даними про результати голосування містить показники явки на рівні 42%, з яких 8% - недійсні і зіпсовані бюлетені", - заявив він.
За словами Чубарова, 8% кримчан побоялися не прийти на вибори, тому просто зіпсували бюлетені. "Таким чином, виходить, що тільки 34% - це ті, хто ідеологічно був націлений на вибори", - розповів глава Меджлісу.
Також він заявив, що представники кримської влади, такі як Аксьонов, намагалися підкупити емісарів на виправлення документів, щоб підвищити явку хоча б на 10-15%, однак отримали негативну відповідь.
"Це викликало занепокоєння у кримської влади, оскільки невиконання плану Кремля перетворити результати виборів на підтвердження "референдуму" 2014 року може викликати організаційні висновки щодо кримських керівників, які виявилися нездатними використовувати наявний адмінресурс", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, ЗМІ РФ стверджують, що в анексованому Криму за Володимира Путіна проголосували близько мільйона людей - 92%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні прийняли остаточне рішення щодо "виборів" в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?