Підозрюваного у побиття Найєма звільнили з-під варти в Азербайджані
Категорія
Україна
Дата публікації

Підозрюваного у побиття Найєма звільнили з-під варти в Азербайджані

Підозрюваного у побиття Найєма звільнили з-під варти в Азербайджані

Підозрюваного в побитті депутата Мустафи Найєма в центрі Києва Магомеда-Амін Саітова, який втік в Азербайджан і був там затриманий, відпустили з-під варти.

Про це "Українським новинам" повідомив адвокат депутата Олег Іщенко, передає ONLINE.UA.

Правоохоронці Азербайджану відпустили Саітова майже відразу після затримання 5 травня у зв'язку з відсутністю необхідних документів з української сторони. Але, у нього відібрали паспорт.

"Фактично українські силовики самі завадили прискорити його повернення. Тепер йому буде складно виїхати з Азербайджану до завершення екстрадиційної процедури", - додав адвокат.

7 травня Шевченківський районний суд столиці обрав Магомеду-Аміну Саітову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 липня без права внесення застави.

"7 травня 2018 на розгляд у Шевченківський районний суд Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно четвертого підозрюваного у скоєнні хуліганських дій відносно народного депутата України Мустафи-Масі Найєма - Саітова Магомеда-Аміна Абубакаровича", - зазначено в повідомленні Шевченківського райсуду.

Суддя ухвалив рішення доставити підозрюваного до райсуду для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу або його зміни на більш м'яку міру.

Його підозрюють у здійсненні хуліганських дій стосовно народного депутата за ч. 2 ст. 296, ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України.

Поліція надала Найєму охорону. Його родичі повідомляли, що тому надходять погрози у зв’язку з затриманням трьох із учасників нападу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нападника на депутата Мустафу Найєма оголосили в розшук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?