В Україні заборонять облаштування автостоянок на тротуарах
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні заборонять облаштування автостоянок на тротуарах

В Україні заборонять облаштування автостоянок на тротуарах
Джерело:  online.ua

Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства заборонить проектування тимчасових автостоянок на будь-яких тротуарах.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні хаотичне паркування автомобілів значно ускладнює дорожній рух, викликає додаткові затори і найважливіше - створює небезпеку і незручності для руху пішоходів. Тому норма про заборону розміщення автостоянок для тимчасового зберігання, зокрема, на тротуарах, стала однією із змін під час оновлення ДБН щодо вулиць і доріг. Це сприятиме підвищенню безпеки в пішохідних зонах та мінімізації можливих аварій за участю пішоходів", - заявив Парцхаладзе.

За його словами, оновлені будівельні норми поширяться як на проектування нових, так і на реконструкцію вже існуючих в Україні доріг та вулиць.

Парцхаладзе розповів, що нові Державні будівельні норми регламентують "заборону проектування тимчасових автостоянок: на тротуарах; вздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення безперервного руху; вздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення регульованого руху і магістралей районного значення, якщо коефіцієнт використання пропускної здатності ближче до 1 і при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту".

Оновлені ДБН вже затверджені і скоро будуть опубліковані. Чиновник підкреслив, що порушення правил паркування під час експлуатації доріг регулюватимуться відповідно до нового Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з реформування сфери паркування транспортних засобів», який набирає чинності 27 вересня цього року.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Києві планують підвищити ціни на проїзд в громадському транспорті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?