Adidas потрапив в гучний скандал через "радянський" одяг: бренду оголошений бойкот
Категорія
Світ
Дата публікації

Adidas потрапив в гучний скандал через "радянський" одяг: бренду оголошений бойкот

Adidas потрапив в гучний скандал через "радянський" одяг: бренду оголошений бойкот
Джерело:  online.ua

Німецький спортивний бренд Adidas потрапив в гучний скандал з новою лінійкою одягу, на якій зображена "радянська" символіка. Користувачі мережі оголосили компанії бойкот, запустивши в Facebook хештег #stopadidas, а в Україні пригрозили Adidas кримінальною відповідальністю за розповсюдження продукції із забороненою символікою, передає ONLINE.UA.

Протест за виспуск одягу з "радянськими" символами висловило також МЗС Литви. У литовському відомстві обурилися діями німецької компанії, запропонувавши бренду випустити одяг зі свастикою.

"Набридла" імперська ностальгія ", яка все ще зустрічається. Але трохи дивно спостерігати її у Adidas", - йдеться в твіті литовського МЗС.

Користувачі мережі також гнівно розкритикували сукні Adidas, на передній частині яких зображені герб СРСР і напис "USSR". Вони обурені тим, що німецька компанія Adidas популяризує режим, який знищив мільйони безневинних людей.

"Може бути, вам варто продовжити до нацистської символіки", "Найгірша підтримка терору. Коли вийдуть футболки, присвячені хімічним атакам Асада?", "Чи буде темою наступної сукні Третій рейх? Як вам не соромно! Ви жили при тоталітаризмі в СРСР?" , "Марка для російських злочинців. Може нехай компанія згадає німецьких злочинців?"- обурюється мережа.

Слід зазначити, що у результаті гучного скандалу Adidas поспішив виправити ситуацію. Компанія, що випустила одяг з "радянської" символікою до чемпіонату світу з футболу, який в 2018 році пройде в Росії, прибрала колекцію зі свого сайту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що польська фабрика опинилася в скандалі через дискримінацію українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?