США готують нові потужні санкції проти Росії: Путіну поставили умову
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують нові потужні санкції проти Росії: Путіну поставили умову

США готують нові потужні санкції проти Росії: Путіну поставили умову
Джерело:  РІА Новини

У найближчі дні Конгрес США розгляне новий потужний пакет санкцій проти Росії. Вони будуть спрямовані на оборонно-промислову сферу. В новий пакет планують включити осіб, які причетні до розробок і постачання високотехнологічної зброї, включаючи зенітні системи С-300 і С-400, крилаті ракети, військові винищувачі, електромагнітеу зброю, військові супутники і інші види.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

Нові антиросійські санкції будуть розглянуті в рамках законопроекту про фінансування Міноборони США і його політики на 2019 рік. Згідно з документом, Трамп протягом п'яти років буде направляти в Конгрес доповідь з іменами іноземців або іноземних підприємств, які причетні до розробки і продажу товарів і послуг в промислово-оборонній сфері особам, які підконтрольні російській владі.

Американський сенатор Бен Кардін під час виступу в Центрі стратегичних дослідженнь у Вашингтоні пояснив, що нові санкції проти РФ застосовуються для того, щоб припинити агресію Кремля проти суверенних держав.

"Ми вводимо санкції проти Росії, щоб вона не вторгалася в Україну, не вторгалася в справи США - суверенних держав",- пояснив Кардін.

Він підкреслив, що США відмовляться від тиску на Росію, якщо Кремль перестане вести протиправні дії. Але на сьогоднішній день, Конгрес буде продовжувати вводити нові санкції проти РФ.

"Отже, позиція дуже ясна: якщо Путін змінить свій курс і не буде втручатися в справи суверенних держав, ми навіть не будемо говорити про санкції, тому що їх не буде",- зазначив американський сенатор.

Слід зауважити, що 8 травня в ЄС також розглянуть нові санкції проти Росії. Постійні представники країн-членів Євросоюзу мають намір ввести їх через "вибори" російського президента в окупованому Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна ввела нові санкції проти російських олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?