Скандал у США: Генпрокурор Нью-Йорка пішов у відставку після звинувачень в насильстві
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал у США: Генпрокурор Нью-Йорка пішов у відставку після звинувачень в насильстві

Скандал у США: Генпрокурор Нью-Йорка пішов у відставку після звинувачень в насильстві
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнайдерман оголосив про відхід у відставку через три години після того, як в пресі з'явилася інформація, що він бив і погрожував фізичною розправою чотирьом жінкам.

Про відставку  повідомили  на сайті офісу генпрокурора, передає ONLINE.UA.

"За останні кілька годин щодо мене були висунуті серйозні звинувачення, які я заперечую. І хоча ці звинувачення не зачіпають моє професійна поведінка, вони не дозволять мені ефективно виконувати свою роботу в цей критично важливий момент. Тому я йду у відставку, це рішення вступає в силу після завершення робочого дня 8 травня 2018 року", - сказано в заяві екс-генпрокурора.

7 травня американське видання The New Yorker опублікувало статтю, в якій колишні сексуальні партнерки Еріка Шнайдерман розповіли, що неодноразово піддавалися побиттю з боку генпрокурора. Вони не повідомляли про побої в поліцію, бо Шнайдерман погрожував їм розправою. Жінки познайомилися між собою випадково, завдяки американському руху за права жінок #MeToo.

Реакція людей не змусила себе чекати: відразу після виходу матеріалу губернатор штату Ендрю Куомо рекомендував Еріку Шнайдерману залишити свій пост.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стали відомі наслідки секс-скандалу в уряді Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?