Він хоче повернути Радянський союз: Порошенко пояснив, навіщо Путіну Україна
Категорія
Політика
Дата публікації

Він хоче повернути Радянський союз: Порошенко пояснив, навіщо Путіну Україна

Він хоче повернути Радянський союз: Порошенко пояснив, навіщо Путіну Україна
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, щоб захопити країну і повернути її в Радянський союз.

З такою заявою виступив український глава Петро Порошенко в інтерв'ю виданню CBS News, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.

На питання про те, чого намагається досягти Путін в Україні і чи хоче він слабкої країни на своєму кордоні, Порошенко відповів, що плани і цілі у російського голови зовсім інші.

"Путін хоче повернути Радянський союз. Він відповів в інтерв'ю на запитання, що є найбільшою катастрофою 20 століття - не друга світова війна, не Хіросіма, не Чорнобиль, а розпад СРСР. Це його мислення",- пояснив Порошенко.

Український глава підкреслив, що Путін намагається відвоювати Україну, щоб повернути СРСР. Це підтверджується, постійною присутністю регулярних російських військ на окупованому Донбасі.

"У нас є підтверджені цифри, що в різні періоди їх кількість була від 10 тисяч. До 2,5 тисяч - регулярних російських військ на окупованій території. Плюс вони направили на Донбас майже 50 тисяч військ так званих "російських волонтерів", які були набрані через російську мобілізаційну систему і спрямовані туди. Однак Москва робить вигляд, що бойовики не солдати регулярної армії. Але вони - російські солдати. Вони використовують російську зброю і амуніцію", - зауважив Порошенко.

Також український гарант уточнив, що ситуацію на Донбасі не можна називати "холодною війною". На сході України, за словами Порошенка, йде справжня "гаряча війна", в якій гинуть мирні мешканці і українські солдати.

Порошенко також додав, що в ситуації, що склалася, Україна наполягатиме на миротворчої місії ООН, оскільки це єдиний спосіб змусити Росію вивести війська з Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, спецпредставник Держдепу США Курт Волкер впевнено заявив, що Путін поверне Крим Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?