США планують виділити Україні величезну суму на оборону
Категорія
Політика
Дата публікації

США планують виділити Україні величезну суму на оборону

США планують виділити Україні величезну суму на оборону
Джерело:  online.ua

Комітет збройних сил американського Конгресу запропонував виділити для безпекової допомоги Україні у 2019 році $250 млн.

Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

У відомстві заявили, що Комітет з питань збройних сил Палати представників Конгресу США представив проект закону про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони".

Сума, яку пропонується виділити, на $100 млн більша, ніж у поточному році. $50 млн із зазначеної суми планують спрямувати тільки для надання летальної зброї оборонного характеру.

Законопроект має бути узгоджений з версією Сенату. Бюджетний запит пройде вивчення і обговорення в Конгресі, де можуть вноситися корективи і доповнення перед поданням на підпис президентові Трампу.

Нагадаємо, 12 грудня 2017 року президент США підписав оборонний бюджет країни на 2018-й рік, який передбачав 350 млн доларів допомоги Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вашингтон закликав Київ виконати умови МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?