Прем'єром Вірменії став лідер опозиції Пашинян
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єром Вірменії став лідер опозиції Пашинян

Прем'єром Вірменії став лідер опозиції Пашинян

8 травня під час спеціального засідання Національних зборів опозиційний депутат парламентської фракції "Єлк", лідер протестних рухів у Вірменії Нікол Пашинян був обраний на пост прем'єр-міністра республіки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Азатутюн".

"За" кандидатуру опозиціонера проголосували 59 депутатів із 101 присутніх, "проти" - 42.

У підтримку Пашиняна віддали голоси фракції "Царукян", "Елк" і "Дашнакцутюн", а також декілька депутатів фракції Республіканської партії.

Для того, щоб стати прем'єром, Пашиняну треба було отримати голоси 53 депутатів у вірменському парламенті. З першої спроби йому це не вдалося. Під час голосування 1 травня його кандидатуру підтримали 45 депутатів. В результаті протести по всій Вірменії посилилися.

За ходом голосування в прямому ефірі стежили десятки тисяч людей, що знаходились на площі Республіки. Вони оплесками та скандуваннями зустріли новину про обрання Пашиняна.

Нагадаємо, у Вірменії з 13 квітня проходили масові акції протесту проти висунення на пост прем'єр-міністра Сержа Саргсяна. Незважаючи на мітинги, Саргсян став прем'єром, але вже 23 квітня пішов з посту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Вірменії оголосили "оксамитову революцію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?