Новий "травневий указ" Путіна: Медведєв назвав космічну цифру на його виконання
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий "травневий указ" Путіна: Медведєв назвав космічну цифру на його виконання

Новий "травневий указ" Путіна: Медведєв назвав космічну цифру на його виконання
Джерело:  РІА Новини

Новий "травневий указ" російського президента Володимира Путіна, який він підписав 7 травня після інавгурації, обійдеться Росії не менше, ніж в 8 трильйонів рублів (близько 130 млрд доларів).

У таку суму фінансування нового "травневого указу" Путіна оцінив в.о. прем'єр-міністра Росії Дмитро Медведєв, передає ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

На думку кандидата на пост глави російського уряду, суми в 8 трильйонів рублів вистачить на те, щоб виконати всі пункти указу. Медведєв вказав, що ці гроші потрібно буде зібрати до 2024 року, зазначивши, що на сьогодні в бюджеті Росії знайшли тільки мінімальні кошти для реалізації завдань, які поставив Путін.

У той же час в Держдумі РФ вважають, що сума в 8 трильйонів рублів на фінансування "травневого указу" Путіна значно занижена. Зокрема, лідер партії КПРФ Геннадій Зюганов переконаний, що на всі поставлені завдання знадобиться не менше 10 трильйонів рублів. Економісти Росбанка оцінюють ці витрати в два рази більше - в 20 трлн рублів.

Нагадаємо, новим "травневим указом" Путін доручив уряду протягом наступних шести років його президентського терміну вдвічі знизити бідність в Росії, за рахунок чого середня тривалість життя в країні підвищиться до 78 років, ліквідувати смиттєзвалища в містах, побудувати багато доріг, знизити до 8 % виплати за іпотеками.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Поклонська оскандалилася на інавгурації Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?