Результати акції "Він нам не цар": шокуюча кількість затриманих та повне свавілля поліції
Категорія
Події
Дата публікації

Результати акції "Він нам не цар": шокуюча кількість затриманих та повне свавілля поліції

Результати акції "Він нам не цар": шокуюча кількість затриманих та повне свавілля поліції
Джерело:  online.ua

7 травня в 27 російських містах на акціях протесту "Він нам не цар" приурочених до інавгурації Володимира Путіна, затримали не менше 1607 осіб, також надходили повідомлення про свавілля поліцейських, передає ONLINE.UA.

Найбільшу кількість людей затримали в столиці Росії Москві - 704. У Санкт-Петербурзі у руки поліції потрапили 229 осіб, в Челябінську - 164, в Якутську - 75, в Астрахані - 69. Відомо про затримання в Калузі, Єкатеринбурзі, Красноярську, Воронежі, Кемерово, Калузі, Саратові та інших містах.

Відомо, що в Челябінську на 25 діб заарештували координатора штабу Олексія Навального. У Санкт-Петербурзі проти людей застосовували електрошокери, а в Сочі затриманих перевіряли на наявність наркотичних речовин. В Саратові і Москві є випадки затримання неповнолітніх.

Журналісти також поскаржилися на жорстокість. За інформацією незалежної профспілки журналістів, на мітингах затримано 23 працівника ЗМІ, більш ніж в десяти випадках були зафіксовані тілесні ушкодження або зіткнення з агресією поліцейських.

Організатора протестів Олексія Навального затримали практично відразу, але відпустили через декілька годин.

В Петербурзі в прискореному порядку районні суди розглядали справи про порушення правопорядку і непокору поліції. В неділю вони відзвітували по 70 вироках. Більшість затриманих отримали штрафи до 15 тисяч рублів і арешти до десяти діб.

Трьох активістів засудили до величезних штрафів. Ігорю Щербакову і Сергію Бєляєву - 150 тисяч рублів і 10 діб арешту. Координатор організації "Спостерігачі Петербурга" Олексій Білозеров отримав штраф у 170 тисяч рублів і 15 діб арешту. Він хотів передати затриманим, що сидять в автозаку, номери телефонів адвокатів. В момент затримання поліцейські тягали його за волосся.

У Володимирі затримали 18 осіб і судили їх таємно, не дозволивши зв'язатися з родичами, або правозахисниками. Про вироки у вигляді доби арешту стало відомо після виходу засуджених на волю.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  правоохоронці масово затримують прихильників Навального в містах Росії, де 5 травня проводилися протестні акції, приурочені до інавгурації Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?