Трамп прийняв гучне рішення по Ірану: Тегеран висунув ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп прийняв гучне рішення по Ірану: Тегеран висунув ультиматум

Трамп прийняв гучне рішення по Ірану: Тегеран висунув ультиматум
Джерело:  Укрінформ

США виходять з ядерної угоди з Іраном і відновлюють всі санкції проти Тегерана. Вашингтон звинуватив Іран в обмані з ядерної угоди.

Про це повідомив 8 травня американський глава Дональд Трамп, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Трамп вважає, що Іран продовжує розробляти ядерну зброю і вести підривну активність в усьому світі. Американський глава назвав Тегеран "спонсором тероризму", так як Іран підтримує радикальні угруповання "Аль-Каїда", "Хезболла", "Хамас" і "Талібан".

Президент США підкреслив, що на сьогоднішній день є всі докази про триваючу ядерну програму в Ірані. Їх надала ізраїльська розвідка.

"Сьогодні ми маємо остаточний доказ того, що ці обіцянки іранців були брехнею. Амеркіа не буде заручником ядерного шантажу", - заявив президент США.

Трамп підкреслив, що вже підписав меморандум про відновлення "ядерних" санкцій США проти Ірану. Він уточнив, що вони будуть максимально жорсткими, додавши, що будь-яка країна, яка буде допомагати Тегерану в реалізації ядерної програми, також потрапить під санкції.

В Ірані відреагували на рішення Трампа вийти з ядерної угоди. Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що почекає кілька тижнів , поки інші країни-підписанти договору приймуть своє рішення. Рухані назвав рішення США "актом психологічної війни", підкресливши, що вже дав наказ організації з атомної енергії Ірану вжити необхідних заходів для подальших дій, щоб у разі потреби Іран міг відновити промислові збагачення без обмежень.

У свою чергу Франція, Велика Британія і Німеччина не підтримали рішення США вийти з ядерного угоди з Іраном. Глава зовнішньополітичної служби ЄС Федеріка Могеріні також заявила, що Євросоюз не буде слідом за США виходити з угоди з Іраном, а навпаки має намір закликати країни до виконання зобов'язань за договором.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд США зобов'язав Іран виплатити мільйонні компенсації родичам жертв терактів 11 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?