У Росії війну виграв Сталін, в Україні - народ: Порошенко виступив на "Першій хвилині миру"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії війну виграв Сталін, в Україні - народ: Порошенко виступив на "Першій хвилині миру"

У Росії війну виграв Сталін, в Україні - народ: Порошенко виступив на "Першій хвилині миру"
Джерело:  online.ua

Росія продовжує брязкати зброєю і залякувати країни Заходу ядерним ударом. Москві участь у Другій світовій війні, яку у них виграв Сталін, а в Україні - народ, потрібна була тільки для того, щоб підкорити інші країни, а українці прагнули лише власної свободи, якої досягли тільки через 46 років після перемоги.

З такою заявою виступив український глава Петро Порошенко під час виступу на акції "Перша хвилина миру", яка проходила в Національному музеї історії України у Другій світовій війні, передає ONLINE.UA.

"Росія святкує перемогу у Другій світовій війні в мілітарному угарі, агресивно наїжачившись на весь світ, а ми відзначаємо в ці дні разом з усією Європою ... Ми говоримо:" Ніколи знову ". А вони: "Можемо повторити". І це не порожня риторика, а реальне брязкання зброєю, в тому числі і залякування країн Заходу ядерним ударом",- сказав Порошенко.

Український гарант нагадав, що тільки до 22 червня 1941 року на фронтах Другої світової війни вже загинули сотні тисяч українців. Тому в Україні розширили горизонт пам'яті, так як для нашої країни війна розпочалася 1 вересня 1939 року, коли український народ з Волині і Галичини став до оборони Польської держави від нацистів.

"Наші жертви, наші втрати, наші збитки виявилися колосальними і ми не маємо права про них забути - ми повинні про них постійно пам'ятати. А внеском в загальну перемогу Об'єднаних Націй над гітлеризмом наша українська нація має пишатися. І нікому не дозволяти приватизувати перемогу. Це перемога об'єднаних націй!", - підкреслив Порошенко.

У своєму виступі Петро Порошенко також згадав акцію "Безсмертний полк", яка 9 травня щорічно проходить в Росії. Український глава переконаний, що навіть цю акцію Москва розглядає як підрозділ сучасних збройних сил в "гібридній війні", яку Путін веде проти України і країн Заходу. Порошенко підкреслив, що розуміє почуття українців, які хочуть вшанувати пам'ять дідів і прадідів, які вибороли перемогу у Другій світовій, але застеріг їх від лукавої московської політики.

"Але мушу ще раз застерегти ту частину співвітчизників, яка не до кінця ще розібралася в усіх нюансах лукавою московської політики. Ту частину, яка ще ведеться на російську пропаганду. Вони думають не про вас і вашу гордість, вашу глибоку і вдячну синівську любов до ваших героїчних предків, а про свої геополітичні, імперські, агресивні цілі", - сказав у своєму виступі Порошенко.

Як спільно ONLINE.UA, раніше в мережі показали як бойовики "ЛДНР" готуються до параду до 9 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?