Путін більше не лідер: Forbes назвав найвпливовішу людину в світі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін більше не лідер: Forbes назвав найвпливовішу людину в світі

Путін більше не лідер: Forbes назвав найвпливовішу людину в світі
Джерело:  Forbes

Американський журнал Forbes склав новий рейтинг найвпливовіших людей світу за 2018 рік. Його лідером вперше став глава Китаю Сі Цзіньпін - він змістив російського президента Володимира Путіна, який посідав перше місце в рейтингу протягом чотирьох років, на другу позицію.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

Експерти Forbes пояснили своє рішення тим, що в 2018 році в КНР були прийняті важливі зміни в Конституції країни, які дозволяють Сі Цзіньпіну перебувати при владі довічно. У зв'язку з тим, що сьогодні "культ особистості глави Китаю порівнюється тільки з культом Мао Цзедуна", йому віддали перше місце в рейтингу і назвали найвпливовішою людиною в світі.

Вололимир Путін, Ангела Меркель, Дональд Трамп, Сі Цзіньпін 

Третє місце в рейтингу зайняв президент США Дональд Трамп, який хоч і насилу долає труднощі, пов'язані з розслідуванням його передвиборної президентської кампанії, але залишається главою держави, яка має найсильнішу армію і економіку. Четвертою у списку стала канцлер Німеччини Ангела Меркель, яку в Forbes назвали "фактичним лідером Європи".

Всього в рейтинг найбільш вілятельних людей світу за версією Forbes увійшли 75 осіб. У їх числі: засновник Amazon Джефф Безос, Папа Римський Франциск, засновник Microsoft Білл Гейтс, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман, прем'єр Індії Нарендра Моді, співзасновник Google Ларрі Пейдж та інші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що журнал Time не включив Путіна в рейтинг найвпливовіших людей в 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?