Кінець світу на Землі: вчені розповіли, що буде після смерті Сонця
Категорія
Технології
Дата публікації

Кінець світу на Землі: вчені розповіли, що буде після смерті Сонця

Кінець світу на Землі: вчені розповіли, що буде після смерті Сонця
Джерело:  The Guardian

Смерть Сонця настане не раніше, ніж через 5 млрд років. Найяскравіша зірка вигорить і перетвориться в приголомшливу туманність, яка також буде випромінювати світло. Але на той момент життя на Землі вже загине.

Про це повідомили астрофізики Університету Манчестера, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Астрономи пояснили, що кінець світу на Землі не настане ніколи, так як Сонце замість загасання перетвориться в планетарну туманність, яка стане найкрасивішим об'єктом на небосхилі. Світіння цієї туманності буде видно з сусідніх галактик.

Вчені також описали, як буде відбуватися смерть Сонця. Спочатку, за їхнім твердженням, Сонце розбухне до розмірів червоного гіганта і поглине Венеру і Меркурій, після цього зірка почне "здуватися", а її ядро почне випромінювати ультрафіолетове світло, яке зовнішні шари будуть перетворювати в кільце плазми. Таким чином і утвориться планетарна туманність, яка буде сяяти не менше 10 тисяч років.

Також фахівці підкреслили, що Земля може вціліти під час смерті Сонця. Але на той момент на нашій планеті вже загине все живе, так як через 2 млрд років Сонце буде виділяти стільки тепла, що земні океани закиплять.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці березня на Сонці стався потужний спалах, який в NASA показали на відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?