У США розсекретили нову частину доповіді про втручання РФ у вибори
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розсекретили нову частину доповіді про втручання РФ у вибори

У США розсекретили нову частину доповіді про втручання РФ у вибори
Джерело:  online.ua

Росія надавала масштабне втручання у вибори американського президента США. Наказ на хакерські атаки, які з 2014 року і до виборів в США проводилися на всій території країни, віддавав російський президент Володимир Путін.

Про це йдеться в частині доповіді про втручання Росії у вибори США, зміст якої опублікував Комітет з розвідки Сенату, передає ONLINE.UA.

У документі наголошується, що хакери, пов'язані з російською владою, сканували сайти виборчкомів щонайменше в 18 штатах. Також кіберзловмисники проникали в дані виборців, але так і не змогли маніпулювати окремими голосами і вплинути на загальний підсумок голосування.

"Метою Росії було підірвати віру суспільства в демократичний процес в США, обмовити Хілларі Клінтон і знизити її шанси виграти вибори", - йдеться в доповіді.

Остаточну версію докладу з доказами щодо втручання Росії у вибори США, на яких переміг Дональд Трамп, планують представити в серпні 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лікар Трампа зізнався, що підробив довідку про стан здоров'я нинішнього президента США перед виборами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?