У Раді хочуть націоналізувати майно російських компаній
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді хочуть націоналізувати майно російських компаній

У Раді хочуть націоналізувати майно російських компаній
Джерело:  online.ua

На розгляд парламенту внесено проект закону, який дозволяє націоналізацію діючих в Україні російських компаній або підприємств, частка в яких належить фізичним або юридичним особам з РФ.

Відповідний законопроект №8340 зареєстрований 8 травня і опублікований на сайті Верховної Ради, передає ONLINE.UA.

Автор законопроекту - депутат від "Блоку Петра Порошенка", екс-міністр юстиції України Роман Зварич.

Нардеп пропонує ввести два види санкцій: заборона на роботу компаній, що належать резидентам Росії або самій країні, і передачу у власність держави майна "країни-агресора" або юридичної чи фізичної особи, "які порушили права і інтереси України".

У разі прийняття законопроекту будуть внесені зміни в Закон "Про санкції".

Депутат в пояснювальній записці до проекту закону вказав, що країна має відповідним чином реагувати на дії осіб, які здійснюють терористичну діяльність та створюють загрози безпеці і територіальній цілісності України.

Зварич також пропонує дозволити вносити в санкційні списки громадян України і українських юридичних осіб. Все перераховані заходи, на його думку, зроблять застосування закону "Про санкції" ефективнішим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко пояснив, навіщо Путіну Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?