Масове отруєння дітей у Черкасах: опубліковані результати лабораторних досліджень
Категорія
Україна
Дата публікації

Масове отруєння дітей у Черкасах: опубліковані результати лабораторних досліджень

Масове отруєння дітей у Черкасах: опубліковані результати лабораторних досліджень
Джерело:  online.ua

Після масового отруєння дітей на шкільній лінійці у Черкасах 8 травня, фахівці провели лабораторні аналізи на наявність небезпечних хімічних речовин на територїї школи.

Про це повідомив у Facebook речник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Костянтин Проценко, передає ONLINE.UA.

За його словами, перевищень вмісту хімічних речовин понад допустимої концентрації немає.

Для дослідження лабораторія Держпродспоживслужби Черкас взяла проби води із системи централізованого водопостачання, повітря та бутильованої питної води.

Результати показали, що у зразках перевищень вмісту небезпечних речовин не виявлено. В навчальних класах школи було проведено виміри потужності гамма-випромінювання та бета-забруднення усіх поверхонь, там перевищення також немає.

Лабораторні дослідження за іншими показниками все ще тривають.

Підрозділ Держприкордонслужби провів хімічну розвідку на території школи на вміст отруйних та хімічно-небезпечних речовин. Перевищень граничних рівнів не виявлено.

"У відповідності до доручення прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, аналізи, відібрані з місця події, передані до Київського інституту екології та токсикології, лабораторії токсикології Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ" МОЗ України, а також до німецької "Лабораторії Др. Редгера", розташованої у місті Київ", – розповів Проценко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Черкасах терміново госпіталізували 51 школяра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?