В Україні зареєстрували відомий лікарський препарат від раку
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зареєстрували відомий лікарський препарат від раку

В Україні зареєстрували відомий лікарський препарат від раку
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я затвердило наказ про реєстрацію протипухлинного препарату, який потрібний для лікування онкозахворювань у дітей.

Про це у Facebook повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає ONLINE.UA.

"Батьки та лікарі хворих дітей боялися почути назву цього препарату, адже це означало, що терміново потрібно шукати можливості його дістати – виїжджати за кордон або звертатися за допомогою до волонтерів", – розповіла Супрун.

За її словами, зараз немає ніяких альтернатив "Космегену" і без нього діти не отримають необхідного ефекту від лікування. Одиниця препарату коштує 150-200 євро – все залежить від країни.

Щоб препарат все ж пройшов реєстрацію і держава змогла забезпечувати безоплатним лікуванням більше дітей, "Космеген" включили до централізованих закупівель через різноманітні міжнародні організації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні заборонили вакцини від дифтерії, коклюшу, правця і поліомієліту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?