SpaceX запустила в космос нову потужну ракету: опубліковано захоплююче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустила в космос нову потужну ракету: опубліковано захоплююче відео

SpaceX запустила в космос нову потужну ракету: опубліковано захоплююче відео
Джерело:  online.ua

В ніч з 11 на 12 травня компанія SpaceX провела успішний запуск нової моделі ракети Falcon 9 Block 5, яка найближчим часом буде здійснювати пілотовані польоти на орбіту. Запуск нової потужної ракети відбувся зі стартового майданчика LC-39A Космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Захоплююче відео запуску Falcon 9 Block 5 опублікувала SpaceX на своєму офіційному YouTube-каналі, передає ONLINE.UA.

Запуск Falcon 9 Block 5 відбувся о 23:14 за київським часом. Через 2,5 хвилини після старту ракети відбувся поділ ступенів, а ще через 8 хвилин перший ступінь приземлився на баржу в Атлантичному океані. В ході цього запуску за допомогою нової Falcon 9 на орбіту був виведений бангладешський супутник зв'язку, який проведе на орбіті 15 років.

Нова модифікація Falcon 9 Block 5 набагато потужніше попередніх версій. Вона оснащена більш посиленим двигуном, модернізованими посадочними стійками і титановим кермом висоти. Ця ракета стала першою модіфікацією Falcon 9, яка повністю відповідає критеріям пілотованих польотів.

Планується, що в серпні Falcon 9 Block 5 разом з кораблем Crew Dragon (Dragon 2) пройдуть тестовий запуск - їх відправлять на МКС з корисним вантажем. Вже в грудні 2018 року на борту Crew Dragon в космос полетять астронавти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що SpaceX скасувала запуск ракети Falcon-9 за хвилину до старту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?