У Каліфорнії несподівано засвітився океан: опубліковані яскраві фото та відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Каліфорнії несподівано засвітився океан: опубліковані яскраві фото та відео

У Каліфорнії несподівано засвітився океан: опубліковані яскраві фото та відео
Джерело:  online.ua

У каліфорнійському Сан-Дієго місцеві жителі стали свідками незвичайного природного явища - вони помітили, що ночами там світиться океан яскраво-блакитним неоновим кольором.

Яскраві фото і відео окена, що світиться, в Каліфорнії активно публікують в мережі очевидці, передає ONLINE.UA.

Вражаючу природну біоіллюмінацію американці помітили на великій території. Вони відзначають, що природний феномен можна побачити на 40-км ділянці прибережної смуги океану.

У Океанографічному інституті пояснили, чому океан став світитися незвичайним кольором. За словами фахівців причиною світіння океану став фітопланктон - крихітні рослини, які виділяють світло, а також морські тварини ночесвітки, які забарвлюють цей світ в неоново-блакитний колір.

Вчені підкреслили, що біолюмінесценція відбувається завжди, але просто не на такому рівні. За їх словами, в 2018 році цей феномен відбувається неймовірно, завдяки чому місцеві жителі і отримали можливість спостерігати шикарне біолюмінісцентне шоу в океані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що океанологи на дні Мексиканської затоки виявили отруйне озеро, у водах якого гине все живе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?