Теракт у Верховній Раді: Матіос розповів, як зловив Савченко з гранатами в сумці
Категорія
Україна
Дата публікації

Теракт у Верховній Раді: Матіос розповів, як зловив Савченко з гранатами в сумці

Теракт у Верховній Раді: Матіос розповів, як зловив Савченко з гранатами в сумці
Джерело:  Радіо НВ

Теракт у Верховній Раді, в підготовці якого підозрюють нардепку Надію Савченко та Володимира Рубана, міг бути реалізований. Військові змоделювали його на полігоні з тією зброєю, яка була завезена з Донбасу Савченко і Рубаном.

Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в інтерв'ю "Радіо НВ", передає ONLINE.UA.

За словами Матіоса, на полігоні військові провели експертне відтворення подій під час теракту, який, за версією ГПУ, готували Савченко та Рубан. Він підкреслив, що ті міномети і міни, які були привезені від бойовиків нардепкою і Рубаном, придатні для стрільби. З їх допомогою, за даними Матіоса, міг би бути здійснений потужний обстріл Верховної Ради з території Труханового острова.

Також Матіос розповів, що сам особисто зловив Савченко, коли вона з'явилася в Раді з гранатами в сумочці. Тоді, за словами глави військової прокуратури, нардепка принесла в сесійну залу не менше трьох гранат і пістолет в кишені. Вирішити ситуацію в той момент і вивести Савченко зі зброєю з Ради змогли інші нардепи, в числі яких були Андрій Тетерук і Андрій Левус.

"Я виходжу з Верховної Ради і зустрічаю лицем до лиця пані Надію Савченко. Дивлюся, у неї перекошене плече, вона тримає сумку на плечі. Я кажу:" Надя, ви що, камені носите в сумці? ". І без задньої думки беру знизу сумку, вона така жіноча велика ... і я намацую рукою гранату. я знаю, що таке граната. Я кажу: "Віддай сумку, Надя". Вона: "Ні". Я кажу: "Ну, в тебе там заборонені речі",- розповів Матіос про інцидент, який стався в той день, коли він приніс в Раду подання щодо Савченко для їх реєстрації.

Матіос також додав, що у нього склалося враження про дійсність всіх підозр, про які заявляв генпрокурор України Юрій Луценко щодо Савченко. Головний військовий прокурор не виключає, що нардепка планувала закидати гранатами урядову і президентську ложу в парламенті, а з мінометів обрушити купол Верховної Ради, як раніше і описував злочини Луценко, в яких підозрюється Савченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Савченко погіршилося здоров'я через тривале голодування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?