NASA відправить на Марс космічний вертоліт: опубліковано відео
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA відправить на Марс космічний вертоліт: опубліковано відео

NASA відправить на Марс космічний вертоліт: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Влітку 2020 року на Марс відправлять унікальний роботизований вертоліт, який візьме участь в дослідженні Червоної планети. Космічний вертоліт розробляють з 2013 року.

На офіційному сайті NASA показали відео роботизованого вертольота під час польоту, передає ONLINE.UA.

Вчені повідомили, що космічний вертоліт, який буде відправлений на Марс, має розміри футбольного м'яча. Його вага складає близько 2 кг, а сам повітряний апарат обладнаний двома пропелерами, які в десять разів швидше обертаються, ніж лопаті звичайних вертольотів на Землі.

Менеджер вертолітної місії на Марс Мімі Аунг зазначив, що рекорд висоти для вертольота на Землі дорівнює 12 км. Але марсіанський вертоліт піднімається на рекордну висоту, в три рази більшу. Той факт, що він приземлиться на Марсі і зможе літати в тих умовах свідчить про те, що повітряне судно буде знаходиться в умовах, які можна порівняти з висотою 30 км на Землі.

Марсіанський вертоліт плануютьзапустити на Марс на місяць, за який він повинен буде зробити п'ять польотів максимум по 90 секунд. В ході кожного польоту вертоліт буде робити фото марсіанських дюн з висоти пташиного польоту, яких ніколи раніше не могли зробити при дослідженні Марса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ESA показали перше кольорове фото з Марса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?