Кожна нова влада імітує боротьбу з корупцією в Україні, - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кожна нова влада імітує боротьбу з корупцією в Україні, - Рабінович

Кожна нова влада імітує боротьбу з корупцією в Україні, - Рабінович
Джерело:  rbc.ua

Про те, що в Україні традиційно кожна нова влада імітує боротьбу з корупцією, висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович на телеканалі «112 Україна», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « РБК-Україна ».

«Так уже повелося, що кожна нова влада, кожен новий уряд в Україні "бореться" з корупцією. Причому, як правило, ця боротьба з корупцією полягає в тому, щоб її очолити - і на ній далі паразитувати», - заявив політик.

При цьому він назвав причину, по якій нікому в Україні не вдається перемогти це явище.

«Причина одна, і вона дуже проста - не можна перемогти те, що "всередині себе". Можна перемогти зовнішні причини, але тільки не те, що всередині. Всі, хто протягом усіх цих 26 років керували країною, приходять до влади, починають боротися з корупцією. Але, як показує практика, вся ця боротьба зводиться до того, що вони ж або її і очолюють, або ж стають частиною цієї системи. Кричать, що вони не крадуть, а країна все більше зубожіє, все вкрадено. Хто ж тоді обкрадав і обкрадає Україну і українців?» - зазначив нардеп.

«У мене просте питання: будь-яка боротьба з корупцією повинна приносити користь Україні. Кожен новостворений орган розповідає, скільки мільярдів він повернув Україні. Я переглядаю статистику бюджету, але чомусь цих мільярдів там не бачу. Це як "золоті батони" у Януковича. Куди ж поділися ці мільярди?..»- обурився він.

«Перше, що зробить партія "За життя"після приходу до влади, - це заборонить працювати з офшорними компаніями, які сьогодні в буквальному сенсі скуповують Україну, і цей "феномен" поки пояснити мені ніхто не може. Друге - це реформування судової системи на ділі, а не на словах, оскільки саме судова система є сьогодні основою нещасть нашої країни. Вся судова влада сьогодні корумпована зверху до низу. Тому необхідно скасувати суддівський корпус як такий, перейти до виборності суддів і їх відкликання. І тільки ці кроки, які зробить партія "За життя" в першу чергу, стануть початком перемоги над корупцією в Україні", - резюмував нардеп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?