Санкції через незаконні вибори в Криму: Рада ЄС опублікувала імена
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції через незаконні вибори в Криму: Рада ЄС опублікувала імена

Санкції через незаконні вибори в Криму: Рада ЄС опублікувала імена
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 14 травня, Рада Європейського Союзу опублікувала імена п'яти осіб, проти яких введені санкції через організацію незаконних виборів президента РФ в окупованому Криму, передає ONLINE.UA.

Згідно з офіційним документом, у переліку опинилися секретар Кримської виборчої комісії Наталія Безрученко, заступник голови кримської виборчої комісії Інна Гузєєва, заступник голови Севастопольської виборчої комісії Мирослав Погорєлов, голова Севастопольської виборчої комісії Олександр Пєтухов та секретар Севастопольської виборчої комісії Анастасія Капранова.

"Після організації Російською Федерацією президентських виборів у незаконно анексованому Криму і Севастополі Рада ЄС вважає, що до списку фізичних та юридичних осіб, організацій і органів, що підлягають обмежувальним заходам, як зазначено в Додатку I, слід додати п'ять осіб", - сказано в документі.

Рішення набрало чинності в момент його опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Наразі під санкціями за порушення територіальної цілісності України знаходяться 155 осіб і близько 40 компаній. Обмеження включають в себе заморожування активів і заборону на в'їзд в усі країни Євросоюзу.

Нагадаємо, 18 березня у Росії відбулися вибори президента. Російські ЗМІ заявили, що за Володимира Путіна в анексованому Криму проголосувало більше 90% виборців.

Верховна Рада України від 22 березня проголосувала за постанову про невизнання виборів президента Росії на території Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рада ЄС запровадила санкції проти відповідальних за "вибори" у Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?