Лотерейні компанії російських бізнесменів «М.С.Л» і «Патріот» можуть уникнути санкцій, - Buzzfeed
Категорія
Економіка
Дата публікації

Лотерейні компанії російських бізнесменів «М.С.Л» і «Патріот» можуть уникнути санкцій, - Buzzfeed

Лотерейні компанії російських бізнесменів «М.С.Л» і «Патріот» можуть уникнути санкцій, - Buzzfeed
Джерело:  golos.ua

Лотерейні компанії «Патріот» і «М.С.Л.», що належать російським бізнесменам, можуть прибрати зі списку санкцій, в якому вони перебували з 2015 року. Про те, що останній раз санкції були пролонговані на рік в квітні 2017 року, але новий список санкцій до цих пір не опублікований, йдеться в матеріалі  популярного американського видання «Buzzfeed», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «ГолосUA».

Як зазначає американське видання, 15 травня 2018 року завершиться термін дії санкцій проти ряду російських і українських компаній, введених Указом Президента України від 15 травня 2017 року. У минулому році для того, щоб в черговий раз продовжити санкції і додати в список нових фігурантів, було проведено цілий ряд процедур і узгоджень, в результаті чого 28 квітня РНБОУ ухвалила рішення про застосування санкцій.

У своїй статті Buzzfeed нагадує, що інформація про те, що у «Патріота» і «М.С.Л.» є російські бенефіціари (реальні співвласники) вперше була оприлюднена міністром фінансів Олександром Шлапаком у серпні 2014 року - на брифінгу в присутності великої кількості журналістів : «в Україні проводиться 112 різних лотерей (тут і далі в цитаті дані на серпень 2014 року). З них 80 лотерей, або 71% ринку, має ТОВ «М.С.Л», власником якого, за нашими даними, є міноритарні акціонери «Альфа-Груп». 25 лотерей, або 23% ринку займає АТ «Патріот», власником якого через офшори є громадянин Росії».

Рішення РНБОУ містило термін дії санкцій - 1 рік з моменту введення. У списку були згадані компанії «М.С.Л.» і «Патріот». Наявність російського сліду у «Патріота» і «М.С.Л.» і стало причиною того, що в 2015 році до цих двох лотерейним компаніям були застосовані санкції, наголошується в статті.

«Вони продовжувалися регулярно - разом з усіма іншими фігурантами українського списку санкцій. Восени 2016 року в коридорах влади докладалися відчайдушні зусилля за те, щоб ці компанії не потрапили в чергову версію списку санкцій. Але їх в ньому зберегли. Не дивно, що і зараз відбувається затягування з розглядом нового списку санкцій», - наголошується в статті.

Видання зазначає, що оптимісти стверджують, що затримка пов'язана з тим, що уряд доповнює колишній списку санкцій і синхронізує з тими санкціями, що були введені буквально місяць назад США проти компаній і фізосіб Російської Федерації. Так чи інакше, в цьому списку з'явиться багато нових фігурантів - відповідно до тих нововведеннями, що зроблені США. А ось зберігатися чи в повній мірі старі фігуранти - поки невідомо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?