У Єрусалимі на тлі протестів відкрили посольство США: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Єрусалимі на тлі протестів відкрили посольство США: опубліковані фото

У Єрусалимі на тлі протестів відкрили посольство США: опубліковані фото
Джерело:  haaretz.com

В понеділок, 14 травня, у Єрусалимі офіційно відкрили посольство США, яке за рішенням президента США Дональда Трампа було перенесене з Тель-Авіва.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Haaretz.

"Сьогодні ми відкриваємо посольство США в Єрусалимі, Ізраїль", - заявив посол США в Ізраїлі Девід Фрідман.

Посол привітав більше 800 гостей у будівлі, яка раніше була приміщенням американського консульства. У своїй промові він нагадав, що відкриття відбувається у день 70-річчя заснування держави Ізраїль.

У церемонії взяли участь велика делегація з Вашингтона на чолі з заступником держсекретаря Сполучених Штатів Джоном Салліваном та лідери Ізраїлю. У складі американської делегації до країни прибули дочка і радник американського президента Іванка Трамп з чоловіком Джаредом Кушнером. Табличку на посольстві відкрили Іванка та міністр фінансів Стівен Мнучін.

Також транслювали відео звернення Дональда Трампа, який назвав відкриття посольства США довгоочікуваним кроком.

"США завжди будуть чудовим другом Ізраїлю та партнером у справі свободи та миру. Хай Бог благословить це посольство, може хай благословить всіх, хто служить тут, і хай Бог благословить Сполучені Штати Америки",- заявив американський лідер.

Тим часом на кордоні Ізраїлю з Сектором Газа продовжуються масові протести проти відкриття посольства. У них беруть участь більше 40 тисяч людей.

В ході сутичок вже загинули близько 40 палестинців, близько 1600 людей отримали поранення.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  палестинці масово протестують проти відкриття посольства США в Єрусалимі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?