"Усі пісні премії "Золота жар-птиця" є україномовними", - Микола Баграєв
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

"Усі пісні премії "Золота жар-птиця" є україномовними", - Микола Баграєв

"Усі пісні премії "Золота жар-птиця" є україномовними", - Микола Баграєв
Джерело:  online.ua

У суботу, 19 травня, у Національному палаці культури та мистецтв «Україна» відбудеться церемонія нагородження переможців легендарної музичної премії «Золота жар-птиця». Про підготовку до нинішньої церемонії і про сюрпризи, які очікують на глядачів, розповів в ексклюзивному інтерв'ю ONLINE.UA Микола Баграєв, президент компанії «Таврійські ігри», голова наглядової ради «ТАВР-медіа» і співзасновник телеканалів М1 і М2.

- Що для Вас національна музична премія "Золота Жар-птиця"?

"Золота Жар-птиця" була першою музичною премією для українських виконавців. Вона відіграла важливу роль у становленні багатьох артистів. Саме "Золота Жар-птиця" першою відзначила таких музикантів як ВВ, «Океан Ельзи», «Плач Єремії», «Скрябін»... З впевненістю можна говорити, що ця премія – історія сучасної української музики і сьогодні актуально цю історію продовжувати.

- Чи були цікаві історії у процесі підготовки до цьогорічної Премії?

Цікавим та приємним вийшло те, що усі пісні премії є україномовними. Як у номінаціях, так і в шоу-програмі. Особливо радує ініціатива виконавців, які раніше не співали українською, презентувати нові українські треки.

- Яка з номінацій Премії викликає найбільшу зацікавленість?

Усі номінації цікаві і конкурентні. Особисто для мене ключовими номінаціями є «Нові імена» та «Прорив», тому що в них майбутнє української музики. Завжди приємно, коли нові імена вливаються у вітчизняний шоу-бізнес і через певний час стають топ-виконавцями. Цікаво також яку пісню визнають баладою року і як прихильники музики проголосують у номінації «Народний хіт». А для глядачів у залі та телеглядачів найінтригуючі номінації – це «Співак» та «Співачка». Так склалося історично. Як ми вже говорили, медіа майданчиком «Золотої Жар-птиці» є канал української музики М2 і п’ятірки номінантів формувалися за рейтингами переглядів на цьому каналі. Проте остаточне рішення щодо переможців приймається за результатами голосування експертної ради. Ми робимо нашу премію прозорою і усі анкети експертів оприлюднимо в інтернеті на сайті m2.tv. Думаю, що саме перегляд анкет, де можна побачити хто за кого голосував, і викличе найбільшу зацікавленість.

- Які сюрпризи чекають на глядачів "Золотої Жар-птиці" 19 травня?

Що може бути видовищнішим за шоу-номери артистів? Їхньою постановкою опікується велика творча команда на чолі з Оленою Коляденко. Готується унікальний номер MONATIK і Ніни Матвієнко. Задіяна вся сцена, всі екрани, які мають забезпечити перехід з реального у віртуальний простір. Створюється багато спеціальних костюмів, готуються сценічні постановки. Обов’язково будуть нові пісні. Вперше заспівають разом Потап, Mozgi, Мішель Андраде, «Время и Стекло», причому українською мовою! 

Усім, хто хоче побачити своїх кумирів поближче, раджу відвідати червону доріжку, яка буде організована на вулиці перед палацем «Україна». Усього на ній очікується понад 300 відомих особистостей. Події на червоній доріжці триватимуть з 16 до 18 години.  А усім тим, хто не зможе потрапити до палацу «Україна», ми пропонуємо дивитися пряму трансляцію на телеканалах М1 та М2.

- Скільки людей працює над підготовкою церемонії нагородження Премії?

Понад 500 осіб. З них 270 – це творча команда: музиканти, артисти шоу-балетів, режисери, аранжувальники, дизайнери, сценаристи. Решта – це технічні та адміністративні працівники. Організаційно усіх об’єднуть компанія «Таврійські Ігри» та телеканал М2.

- На переможців чекають нагороди у вигляді пера золотої жар-птиці, в чьому їх унікальність?

За основу взята та сама історична статуетка «Золотої Жар-птиці». Дизайнери дещо її обновили і зробили більш вагомою у прямому сенсі слова – вона стала більшою, важчою, міцнішою завдяки більшій кількості металу. Як і раніше, це ручна робота. Змінився шрифт напису «Золота жар-птиця», додався логотип М2 і стало більше золота. Проте ж, головна цінність пера «Золотої Жар-птиці» не в кількості металів, а у тому, що це визнання артиста, його творчості та найвища оцінка роботи його команди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?