У Росії будуть саджати у в'язницю за виконання санкцій США: в Держдумі готують скандальний закон
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії будуть саджати у в'язницю за виконання санкцій США: в Держдумі готують скандальний закон

У Росії будуть саджати у в'язницю за виконання санкцій США: в Держдумі готують скандальний закон
Джерело:  Meduza

Російська влада придумала новий спосіб боротися з західними санкціями - у Москві вирішили садити до в'язниці всіх, хто буде сприяти їх виконанню. У Держдуму вже внесли цей закон на розгляд. Очікується, що його приймуть до кінця травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медуза".

Скандальний законопроект складається з двох частин. Одна передбачає покарання для тих, хто відмовиться співпрацювати з російськими олігархами, які потрапили під санкції США. Йдеться про вчинення звичайних господарських операцій та угод. Наприклад, якщо який-небудь російський банк відмовиться відкрити рахунок будь-якому росіянинові і компанії, що знаходиться в списку санкцій США, то за це будуть порушуватися кримінальні справи, за якими порушника можуть оштрафувати на суму до 600 тисяч рублів або посадити у в'язницю строком на 4 роки.

Друга частина закону передбачає покарання за сприяння введення західних санкцій проти росіян. Наприклад, будь-яка заява та інтерв'ю західній пресі з пропозицією ввести санкції США проти російських громадян може стати приводом для порушення кримінальної справи, за якою передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 тисяч рублів чи 3-річного тюремного терміну.

Росіяни в шоці від нового скандального закону, який готують в Держдумі. Вони бурхливо обговорюють цей законопроект в соцмережах.

"Відмінний спосіб усувати конкурентів: відправляєш до них когось із списку санкцій, і ось вони вже не працюють ні з ким за межами Росії. Або сидять", "Тобто вони карають за допомогу в запровадженні таких корисних для Росії санкцій? А як дихали, як дихали ... ","Завдяки цим поправкам держава зможе віджати майже будь-який, що цікавить великий або середній бізнес. Наша економіка плавно переходить під повний контроль наближених до Путіна, тому, що їх потрібно годувати за лояльність і мовчання з приводу санкцій. Попереду нові корупційні скандали, кримінальні справи, які підлягають ліцензуванню сфери діяльності","Санкції запровадили через анексію Криму. Хто віддавав наказ? З речами на вихід?","А наказ про анексію Криму (і наслідок - санкції) не підпадає під цю статтю?" , "Готуйтеся до заборони на виїзд за кордон, все для цього готово", - коментують росіяни нове рішення російської влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, що Рада ЄС ввела нові санкції за проведення незаконних виборів російського президента в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?