Таємниче зникнення малайзійського Boeing МН370: експерти висунули нову версію
Категорія
Світ
Дата публікації

Таємниче зникнення малайзійського Boeing МН370: експерти висунули нову версію

Таємниче зникнення малайзійського Boeing МН370: експерти висунули нову версію
Джерело:  9News

Причиною загадкового зникнення малайзійського Boeing 777-200, який прямував з Куала-Лумпура в Пекін 8 березня 2014 року, могло стати самогубство капітана повітряного судна.

З такою версією виступив колишній глава пошукової операції Мартін Долан в інтерв'ю 9News, передає ONLINE.UA.

Він нагадав, що через шість днів після таємничого зникнення лайнера з 239 людьми на борту, серед яких було двоє українців, в будинку капітана Boeing 777-200 Захарі Амада Шаха були виявлені докази того, що він планував зміни маршруту пасажирського літака.

Долан вважає, що 53-річний головний пілот готував заздалегідь авіакатастрофу через особисті проблеми. За його словами, Захарі Ахмад Шах мав психічні розлади через недавнє розлучення з дружиною.

Експерт вважає, що капітан лайнера перш ніж скинути тиск в літаку надів кисневу маску, що дозволило йому до останнього залишатися в свідомості і контролювати падіння повітряного судна в океан. Також Долан підкреслив, що пілот навмисне провів літак на межі між Таїландом і Малайзією, щоб обидві країни не змогли зробити ніяких дій.

Нагадаємо, малайзійський Boeing 777-200 пропав з радарів 8 березня 2014 року, коли прямував рейсом МН370 з Куала-Лумпура в Пекін. Пошукова операція по його виявленню тривала три роки і на початку 2017 року була припинена. Слідчі органи так і не встановили обставини і причини авіакатастрофи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2016 році на острові Маврикій був виявлений фрагмент малайзійського Boeing.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?